Etiquetes

divendres, 3 de juliol del 2015

Sessió 3

Hem començat la sessió parlant dels recursos que cal treballar per aplicar la FC. En el blog del curs hi ha una recopilació de recursos per a poder començar.

Algú ha preguntat què es pot fer per estar al dia de les novetats que van sortint. Una recomanació és la de cercar informació al twitter. És com un riu d’informació: cal entrar-hi i aprofitar el que es pugui, sense preocupar-se del que no es pugui abastar.

L'entor de treball Google Drive/Google Docs ha sigut el següent plat fort. Característiques que el fan interessant: possibilitat de treball compartit, tot està al núvol.

Hem comentat altres aplicacions:
  • Symbaloo: recull d’adreces d’interès, organitzades de forma visual, amb la possibilitat de fer pestanyes
  • Pocket: llocs, fotos, documents que he localitzat i que em miraré amb més calma després
  • Pinterest: sembla una mena de basar d’idees que la gent ha anat penjant, remenes idees i les deses en una mena de suros personals; es poden compartir, de manera que els suros es poden fer créixer col·laborativament
Ens han passat una presentació de com ha de ser un bon debat a l'aula. I quan hem parlat de fer intervenir a tothom, inclús aquells que acostumen a quedar més callats, en un segon pla, ens han mostrat una aplicació que fa una ruleta amb els assistents i en tria un a l'atzar (em sembla que es deia roulette picker).

Finalment, l'últim plat fort del dia ha sigut fer una ullada a les wikis, que són entorns de treball col·laboratiu en format web. Hem vist la de wikispaces, però també hi ha el sites de Google o la wiki del moodle. Pot estar bé de cara a construir poc a poc i de manera guiada una apunts de tema, però l'entorn és una mica adust, i caldrà donar molts ànims per a que el treball es mantingui.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada